Coaching bij de ziekte van Parkinson

Vele wetenschappelijke onderzoeken geven aan dat beweging gezond is voor de mens in deze westerse wereld, dus ook voor mensen met de ziekte van Parkinson (Prof. dr. Bas Bloem "Zwarte (start) Stof", Wiesje v/d Vlier VUMC, Erik Scherder “Laat je hersenen niet zitten”). Dus waarom zou men dat niet gewoon doen?

Het lastige bij de ziekte van Parkinson, is dat het een "grillige" en degeneratieve ziekte is. Men ontvangt bij training soms minder duidelijk de "beloning" die mensen ontvangen die deze ziekte niet hebben, men lijkt niet echt vooruit te gaan. Toch is er veel te winnen voor mensen die de ziekte van Parkinson hebben. Dat kan van simpele aangeleerde trucjes komen om bepaalde handelingen te verrichten tot een echte conditieverbetering in de breedste zin.

De klachten bij de ziekte van Parkinson zijn zeer specifiek en individueel, daarom is het altijd nodig een intake gesprek te houden om de wensen, problemen en doelen scherp te krijgen. (Dit gesprek is verder gelijk aan een intake voor een Personal Coach ).

Wil je meer weten (site is nog "under construction") stuur een e-mail naar bing(at)run4fun.nu


Bing heeft het certificaat "Sporttrainers voor Parkinson"