Trainingsschema's

Zorg voor een goede verhouding tussen belasting-herstel

en bouw zorgvuldig op met een schema!

Gratis Schema's

Er zijn op het internet prima gratis schema's te vinden. Wanneer je niet al te hoge doelen stelt en je tijd hebt om deze schema's te volgen, werken ze meestal voldoende.

Kijk bijvoorbeeld op:

https://www.sportzorg.nl/hardloopschema

https://www.runnersworld.com/nl/schema/

https://www.trainingsschema.com/hardloopschema-beginners

https://www.run2day.nl/hardloopschema

Stel je hogere eisen of doelen en vind je deze schema's te onpersoonlijk, lees dan hiernaast verder.

Betaalde Schema's

Naast de gratis schema's zijn er ook schema's waarvoor je moet betalen. Wat bieden die meer dan de gratis schema's?

Veelal zijn deze schema's meer op het individu toegeschreven.

Omdat iedereen anders is en anders leeft kan ook de impact van een training anders zijn. Dit kunnen kleine maar ook zeer grote verschillen zijn. Hoe preciezer je aangestuurd wordt door een schema, des te individueler wordt het (en veelal ook kostbaarder). Zo zullen gratis schema's vaak voor de hele periode uitgeschreven zijn, dus ongeacht je slecht slaapt, erg moe bent of op vakantie gaat, het schema blijft het zelfde.

Individuele en interactieve schema's worden steeds geschreven naar de toestand van het individu op dat moment en zullen aangepast worden via de feedback van de persoon. Zo zullen individuele schema's hooguit één of twee weken vooruit schrijven. Bij deze manier van werken geef je steeds aan hoe het met je is en kan de belasting voortdurend juist ingeschat worden.

Zo worden de schema's op maat gemaakt.

De Schema's van Run4Fun

De schema's van Run4Fun zijn altijd individuele schema's en worden gemaakt door Kay Bing Oen opleider bij de Atletiekunie. Trainingsschema's maken is daarbij zijn specialisatie en hij geeft daar bijscholingen in voor trainers.

Er zal altijd een intake gesprek zijn om de doelen en wensen die er spelen te bekijken, ook zal er goed doorgesproken worden hoe het huidige niveau is (zie ook "Personal Coach" ). Alleen op deze manier kan het schema op maat gemaakt worden.

De kosten zijn afhankelijk van de wensen (aantal trainingen, invoeren krachtoefeningen, informatie voeding, welke afstand, hoeveelheid begeleiding per e-mail, gebruik van hartslag meting, etc.) en liggen tussen de tien en dertig euro per week exclusief BTW, naast de kosten van de intake. De kosten kunnen dus oplopen, maar dan heb je ook wel wat!

Wil je meer weten (site is nog "under construction") stuur een e-mail naar bing(at)run4fun.nu